(Youth Admired by Women, 1903, by Ferdinand Hodler) За любовта Бляновете

...
(Youth Admired by Women, 1903, by Ferdinand Hodler) За любовта Бляновете
Коментари Харесай

Истинското привличане на душите се гради върху божествените връзки ♥ Мария МАЙСТОРОВА

(Youth Admired by Women, 1903, by Ferdinand Hodler)

За любовта

Бляновете в прочувствените връзки изчезват, щом се разминат духовните потребности на мъжа и дамата по време и пространство. Това е постоянно срещано събитие. Не съжалявайте, че сте обичали, а не са ви отвърнали със същото, тъй като посредством вашата обич вие сте опознали по-добре сърцето си, обогатили сте мислите си, помогнали сте на обичания от вас човек. Когато обичате, помагате на Божественото у вас да се прояви, а колкото повече то нараства, толкоз по-магнетични ставате, поради което и другите хора ще стартират да ви обичат.

Съществува физическа, умствена и духовна непосредственост. Истинското привличане на душите се гради върху божествените връзки. Те са единствените трайни, неизменими и постоянно усилващи се. За да укрепва брачният съюз, всеки сътрудник би трябвало да приема и почита потребността на другия от персонален живот, самостоятелност и сигурност.

Ако за сътрудник изберете човек, с който имате подобие по разум и сърце, ще влезете по отношение на рационални същества от по-висока подчиненост и назад, в случай че липсва такава съгласуемост, ще се свържете с по-нисша духовна среда. В другарските връзки човек би трябвало да взима присъединяване и външно, и вътрешно – с мозъка, със сърцето, с душата и духа си. Близкият ви може да страда от някаква болест или да го изтезава някакво подозрение, само че щом го обичате, ще извадите мъчителните тръни от плътта му и ще му покажете пътя, по който да върви, с цел да се извиси духовно. Усещали ли сте благоуханието, което излиза от отворените души? Отварянето на една душа значи, че в същото време и мозъкът, и сърцето ú са открити за положителното. Велико нещо е да си обвързван с една душа по вътрешно сходство. Когато я срещнете, тогава можете да мислите за сватба.

Три неща са нужни за разбиране на истината: да се облечете в дрехата на вярата – т.е. в добродетелите на физическия свят; да се облечете в дрехата на вярата нужна за духовния свят, тъй като посредством вярата се обработват възприятията и се придобива надълбоко вътрешно просветление. И най-сетне – да имате обич, с цел да осмислите живота си и да разрешите всички несъгласия. Следователно, като имате религия, вяра и обич, вие ще стигнете до истината и ще се освободите от това, което изтезава отдавна мисълта ви. Всичките ви несгоди и разочарования идват от неналичието на обич. След като няма обич, не може да има религия, вяра и истина. Противоречията посред ви ще се засилят, в случай че озлоблението пораства, а не обичта, и тогава неизбежно ще дойдат заболяванията и злините. Така че, в случай че не настъпи разведряване в връзките, домашният климат ще стане противопоказен за вашето здраве и по-добре ще бъде да се разделите, защото рецесията във взаимоотношенията ще става все по-дълбока.

Докато живее единствено за себе си, човек служи на злото. Който дава отговор на неприятното със същото, той следва пътя на падналите духове. Това не значи, че то е всесилно. Помнете, че злото отстъпва пред положителното. Като знаете това, не се борете с него, само че поставете положителното на напред във времето – да го възпитава и укроти. Само обичта е в действие да унищожи действието на омразата.

Доброто е магия, с която човек трансформира негативните сили в позитивни. Научете се да извисявате мислите си над битовото всекидневие. Опитайте се да се концентрирате и да подредите като в мозайка главните камъчета на личната ви същина, с цел да постигнете по-високо ниво на знание и помъдряване.

Във всички еволюционни стадии вътрешният взор на дамата ще бъде по-бистър от този на мъжа. Мъжът обаче постоянно ще бъде по-способен да извърши това, което дамата му подсказва, когато между тях имат духовно подобие. Жената и мъжът в хармоничния брак са като окото и ръката. За всеки мъж е основана жена, която му приляга, и е единствената, която съществува за него, както в този, по този начин и във всички вероятни светове. Когато те станат релативно съвършени и схванат в дълбочина връзките си, техният живот ще бъде едно постоянно любовно замайване.

Идеалният мъж за една жена е единственото създание във Вселената, което има способността да трансформира в дело това, което тя вижда. Космично предписание е, че за любовта сред две души никой не би трябвало да узнае, тъй като разкриването ú постоянно ще провокира пред тях спънки за превъзмогване.

Из: „ Пробуждане на душата “, Мария Майсторова, изд. Виделина - Варна, 2002 година
Картина: Youth Admired by Women (1903) by Ferdinand Hodler

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР